Recitačný festival 2021 v Matúškove


Ako sme už spomenuli v predošlom príspevku, boli sme zvyknutí a každý rok na jar sme sa tešili na recitačný festival organizovaný Združením mentálne postihnutých Galanta.

Covidový rok 2020 nás o tento zážitok obral, v roku 2021 sme to už nechceli dopustiť. Spravili sme si vlastný video recitačný festival! Ani sa nám nesnívalo, že organizátori nás príjemne prekvapia a hneď ako to bolo možné – síce v neobvyklom letnom termíne – no festival pre nás zorganizovali.

Netreba zvlášť vyzdvihovať, že nás táto skvelá správa nezastihla nepripravených. 🙂

Nezábudku v maďarskom aj slovenskom jazyku krásne reprezentovali:

  • Oliver (18), Krista Bendová: Bola raz jedna trieda
  • Réka (27), Móra Ferenc: Fecskehivogató
  • Katalin (45), Hárs László: Miértek és hogyanok
  • Tivadar (13), Szilágyi Domonkos: Tréfás mesék
  • Mária (46), Váci Mihály: Még nem elég!

Fotky a článok o podujatí v maďarskom jazyku nájdete tu: http://carissimi.sk/index.php/hirek-esemenyek-akadalymentes/394-ujra-versfesztival. Potešiť sa môžete aj videom tu: https://ma7.sk/video/kavezo/bekeben-vannak-onmagukkal-video, a určite sa preklikajte aj na reportáž RTVS obohatenú slovenskými titulkami: https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/16917/281510#357.

Ďakujeme našim smelým účinkujúcim za skvelú prácu a našim pani učiteľkám Aničke Dinkovej a Judit Horváth za ich prípravu. Nešlo by to ani bez podpory rodičov, ktorým tiež srdečne ďakujeme, za Nezábudku aj za Nezábudčatá!

Nezaradené