Článok 24 hodinovka pre Nezábudku

24 HODÍN+5 MINÚT VÁŠHO ČASU+VÁŠ FINANČNÝ DAR=500EUR PRE POSTIHNUTÉ DETI. 24-HODINOVKA JE ON-LINE ZBIERKA,KTORÁ SA USKUTOČNÍ LEN POČAS 24. AUGUSTA 2017 (ŠTVRTOK).

Text k článku

Vážení rodičia, priatelia a podporovatelia Nezábudky!

Nadácia Pontis, jedna z najväčších grantových a operačných nadácií na Slovensku prostredníctvom projektu Dobrakrajina.sk podporuje iniciatívy šikovných ľudí a organizácií. Aktuálnym projektom, do ktorého zapájame už tretí rok, je „24-hodinovka pre Dobrú krajinu“.  24-hodinovka je on-line zbierka, ktorá sa uskutoční len počas 25. augusta 2016 (štvrtok). Do tejto akcie sa zapája 6 neziskových organizácií, medzi nimi aj naša Nezábudka – združenie.

Mediálnym partnerom tejto akcie je Rádio Expres. Vďaka Rádiu Expres a Jarke Hargašovej bude počúvať a cez web aj sledovať priebeh zbierky celé Slovensko.

Na www.dobrakrajina.sk môžete prispieť ľubovoľným darom ako súkromná osoba, alebo ako firma a my môžeme následne získať 1 000 eur za najviac vyzbieranú sumu počas 24-hodinovky. 

Dar musí byť pripísaný na účet Nadácie Pontis presne 25.8.2016. Keďže ide o on-line zbierku, pre zaslanie finančného daru treba ísť na www.dobrakrajina.sk, máte možnosť darovať bez registrácie, AJ ANONYMNE, alebo sa najskôr zaregistrovať, potom vstúpiť do svojho profilu.

Vyberiete si formu platby – platobnou kartou, on-line platbou, alebo z tzv. voľného kreditu, ktorý si môžete vytvoriť ako darca na DobraKrajina.sk.

Prispieť sa dá aj zo zahraničia, platba kartou to umožňuje.

 Každému darcovi osobne poďakujeme mailom a ak zverejní meno, bude figurovať v našom poďakovaní darcom za rok 2016 v článku regionálneho týždenníka SENECKO vo februári 2017.

Naša spolupráca s Nadáciu Pontis funguje už 7 rokov a všetky dary podliehajú riadnemu vyúčtovaniu v rámci projektu. Z tohto projektu financujeme špeciálne terapie pre našich malých aj väčších klientov a vďaka nemu  skvalitňujeme naše sociálne služby poskytované zdravotne ťažko znevýhodneným deťom a mládeži.Vidíme, že tieto aktivity majú zmysel. Napredovanie  a radosť na tvárach  týchto detí sú toho dôkazom. 

Chceli by sme Vás požiadať, ak je vo Vašich možnostiach, zapojte sa do tohto projektu a podporte naše združenie finančným darom, ktorý umožní zdravotne ťažko znevýhodneným deťom absolvovať potrebné terapie. Taktiež by sme Vás chceli vyzvať, aby ste nám pomohli šíriť informácie o 24-hodinovke vo vašom okolí.

Spoločne máme znova jedinečnú šancu ukázať, akí sme akční a čo všetko dokážeme urobiť pre dobrú vec pre podporu rozvoja zdravotne ťažko postihnutých detí a mládeže v okrese Senec. 

Vďaka pomoci darcov sme získali prémiu v roku 2013 a 2014.

Úctivo Vás žiadame o pomoc aj tento rok.

 Tento rok bojujeme okrem každého daru znova aj o 1000 € prémiu od Nadácie Pontis. Sme o tom presvedčení, že ak sa spojíme v mene znevýhodnených detí a zabojujeme, vyhráme znova.

 

Vopred ďakujeme za vašu podporu a iniciatívu

 

Tím Nezábudky

__________________________________________________

 Kedves Nefelejcs-barát és támogató!

Pontis Alapítvány, a Szlovákia egyik a legnagyobb támogatási és a működési alapjai közé tartozik. Dobrakrajina.sk /Jó ország/ által támogatja az ügyes emberek és szervezetek kezdeményezéseit. A felhívás, amelyhez immár negyedszer csatlakozunk, a „24-óra a jó országért”. 24-óra egy on-line gyűjtés, amelyre csak 2017. Augusztus 24-ikén (csütörtök) kerül sor. Ezen az akción több nonprofit szervezet vesz részt, közöttük a mi Nefelejcs Társulásunk.

A világhálón keresztül és a Facebook hálóján az egész Szlovákia nyomon követheti a gyűjtés lebonyolítását.

Az adományt az alábbi linken lehet elküldeni: https://www.dobrakrajina.sk/sk/projekt/nezabudka, ahol a „Podporím”-ra kell kattintani. Regisztrálni lehetséges, de nem kötelező, névtelenül is megtehető. Fizetőkártyával, on-line utalással lehetséges adományozni. Külföldről is lehetséges on-line utalással adományozni.

Minden egyes támogatónak mailben köszönetet mondunk, és ha tudjuk a nevét, nyilvánosságra hozzuk SENECKO regionális hetilap 2018 Februárjában a 2017-es év adományozói listájában.

       Dobrakrajina.sk pályázata által a Pontis Alapítvánnyal 8 éve dolgozunk együtt.  A támogatás ebből a pályázatból segít bennünket, hogy folyamatosan javítsuk 49 kliensünknek a szociális szolgáltatásainkat. A pályázatnak köszönhetőena Nefelejcs-tagok terápiákon vehetnek részt speciális szakemberek vezetése alatt – szociális munkás, speciális nevelő, pedagógus, logopédus, zenetanár, művészeti terápia, rehabilitáció, színház, kirándulás stb. Tapasztalatunk, hogy ezeknek a tevékenységeknek van értelme. A legnagyobb bizonyíték erre az elért eredményeink valamint a mosoly és az öröm a gyerekeknek az arcán. A szülőnek ez óriási segítség, mert a családok erősen le vannak terhelve a speciális igényű családtag miatt. Pár órára könnyítünk a szülő helyzetén és eközben szakavatott tapasztalt szakemberek foglalkoznak a gyermekükkel. A családoknak nagyon bonyolult az életük és sorozatosan nagy kihívásoknak néznek elébe nap, mint nap. A legtöbb tagunknak mi vagyunk az egyetlen közösség, ahova járhatnak.   A sérült gyermekek és fiatalok szociális rehabilitációja, speciális nevelése és oktatása lassú folyamat és nem lehet siettetni. A gyermek sérülése szabja meg a határokat, és a folyamatok erősen individuális jellegűek. A szakember keresi a járható utakat, kreatív és egyedi hozzáállással szorosan együttműködik a szülővel. Speciális segédeszközöket használ. A szakembereink hősiesen próbálják megadni a maximumot, magukat nem kímélve, sok szeretettel és megértéssel. Sajnos a gyerekek igényei magasan túlszárnyalják az állam nyújtotta lehetőségeket, pedig ők is megérdemlik az odafigyelést. Segítsünk a sérült gyermekeken a Nefelejcsház támogatása által. Az Ön 10 eurója 2 speciális terápiát tesz lehetővé a tagjainknak.

A 24-óra napján csapataink szórólapokkal és szóbeli információval tájékoztatják a lakosságot a folyamatban lévő online gyűjtésről Szencen a város sétányán.

Az idén ismét minden egyes adományon kívül 500€ prémiumért harcolunk a Pontis Alapítványtól. Nagyon örülnénk neki, ha továbbítaná az információkat a 24 órás kampányról, és támogatna minket bármilyen pénzügyi összeggel az online gyűjtésben.

Most van egy egyedülálló lehetőség, hogy közös erővel ismét megmutassuk, mire vagyunk képesek egy jó ügy érdekében, milyen erővel tudjuk támogatni a sokszor nagyon súlyos sérüléssel küszködő gyermekeket és fiatalokat a Szenci járásban. A felhívás által 2013-ban, 2014-ben és tavaly is elnyertük a prémiumot, mint nyertes szervezet.

Előre is köszönjük a támogatást és a segítséget

 

A Nefelejcs csapata

 

Sponzori: